Zonovergoten en succesvolle Gildedag Moergestel

Om kwart over elf verzamelden we op het Doornboomplein om met de huifkar richting Moergestel te vertrekken. Onder de aanwezigen onze drie nieuwe leden (Chiel, Ad en Toine) die hun vuurdoop als gildebroeder gingen ervaren. De Hoofdman, keizer met vrouw en oud hoofdman waren in de ochtend al afgereisd om de kerkdienst, erewijn en koffietafel bij te wonen. Tijdens de erewijn werd oud Hoofdman Henk Swaanen in het zonnetje gezet voor ruim 12 jaar inzet als hoofdman en de prettige samenwerking die hierdoor tussen de kring en ons gilde plaats heeft gevonden. 

 

Net voor vertrek werd bekend dat we vanwege de hitte onze gildejas thuis mochten laten en in zomeruitrusting deze dag mochten beleven. Voor velen een opluchting al konden we er daardoor op rekenen niet in de prijzen te vallen bij de optocht.
Iets wat noemenswaardig is, is dat Ben Kaal en Elke Kolsters hun paard weer piekfijn hadden uitgerust en één van de twee standaardrijders waren die de moeite genomen hadden om met dit warme weer toch aanwezig te zijn. Ben en Elke dank hiervoor. Het blijft een plaatje (zie foto hieronder).

Na de optocht de gebruikelijke opmars voor de genodigden wat dan tevens de opening van de wedstrijden op het terrein inhoudt. Er hebben namens ons gilde 16 schutters deelgenomen aan de kruisboog op wip wedstrijd. Hier zijn mooie resultaten behaald. Luuk van de Vleuten werd 5de en troefde Bert Jasperse net af die 6de werd. Prachtig resultaat heren met een mooi en verdiend zilverschild. Proficiat heren! Van onze vier viertallen zijn er ook nog twee in de prijzen gevallen. Het 1ste viertal is 2de geworden en ons 3de viertal 4de. Allen proficiat met dit resultaat.

 

Hierna was het tijd voor een gezellig feestje in de tent. Door het warme weer helaas niet zo druk als anders maar zeker gezellig. Jack en Hanna hebben zelfs nog opgetreden in de tent want natuurlijk ook weer ten goede kwam aan de sfeer. Zoals afgesproken vertrok de huifkar om 20.00 uur weer naar de Beerzen. Allen dank voor de mooie dag en op naar een mooie drukke zomer met als slotstuk de Gildedag op 11 september in Hoogeloon.