Kermisverschieting

Iedere maandag met Middelbeers kermis organiseert Gilde Sint Joris Middelbeers de kermisverschieting. Alleen wanneer het koningsschieten in Middelbeers of Westelbeers plaatsvindt wordt uitgeweken naar de zaterdag in het kermisweekend. 

De hoofdprijs van deze dag is vooral deelnemen en veel plezier hebben onderling. Toch wordt er die dag serieus geschoten voor een jaarlijks opnieuw geschonken zilveren schild door Ronnie en Maaike Vugts van Grand Café De Beerze. De winnaar van dit zilverenschild is degene die de hoogste score heeft op de vier bomen samen waar eenieder vijf pijlen schiet. Uiteraard wordt bij gelijke stand gekampt totdat er een winnaar is. 

De beste dame op de vier bomen (20 pijlen) wint het Piet van Kerkhof wisselschild. Om dit schild wordt tien keer geschoten en de dame die het schild het vaakst wint wordt eigenaar. 

Degenen die op boom en 1 en 2 het beste schieten strijden mee om het Ad Timmermans wisselschild. Dit schilt gaat over drie maal achter elkaar of vijf maal in totaal. 

Het Jan Verhagen wisselschild is voor 55+ers en ook deze gaat over drie maal achter elkaar of vijf maal in totaal, evenals het To Boomen schild. Peter van Aaken mocht het To Boomen schild na de winst in 2022 houden en schonk een nieuw schild aan het gilde. 

De winnaars tijdens de kermisverschieting in 2023:

– Beerze Schild: Pieter Huijbers
– Ad Timmermans schild: Willem van der Vleuten
– Jan Verhagen schild: Piet van Kerkhof
– Piet van Kerkhof schild: Ria van Aaken
– Peter van Aaken schild: Koen Timmermans