Geslaagde gildedag in Wintelre!

Kring gildedag Wintelre 15 mei 2022:

Vandaag mogen we voor het eerst sinds 2 jaar afreizen naar een Kring Gildedag. De weergoden zijn ons zeer goed gezind. Vanaf 08.00 uur verzamelen Koning, Koningin, Keizer, Keizerin en de hoofdman zich om na een bakje koffie in optocht naar ons naar de kerk te begeven. Na een mooie dienst vertrekken we naar café D’n Babbel waar ons door de gemeente Eersel de erewijn wordt aangeboden. Hierna vertrekken we weer in optocht naar de grote tent op het terrein aan de Kekkeneind. Hier krijgen we een goede gevulde koffietafel aangeboden. Een deel van onze gildebroeders komt op eigen gelegenheid naar Wintelre maar een goed gevulde huifkar zorgt er voor dat onvermoeid Wintelre bereiken maar ook op het eind van de dag iedereen veilig thuis kan komen.

Aangezien we relatief achterin de optocht gepositioneerd zijn mogen we om 13.10 uur vertrekken voor een optocht van ruim 2km door Wintelre. Langs de route vele toeschouwers waar we als goed gedisciplineerd korps(46 personen) ons als Gilde Sint Joris Middelbeers vooraf gegaan door onze standaardrijder Ben de route afleggen. Regelmatig applaus en geklap doet ons goed. Aangezien we al vaker gedacht hebben goed voor de dag te komen en hoopte op een prijs hiervoor waren niet zeker van onze kansen. Aan het eind vd optocht wordt op het hoofdterrein de Massale opmars gehouden. Altijd indrukwekkend met paarden voorop, luid tromgeroffel een opmars van tamboers, vendeliers en hoofdlieden tot voor de jurywagen en genodigden. Na het welkomstwoord en de vendelgroet kunnen deelnemers aan het Kruisboogschieten, Koningsschieten en Keizersschieten zich naar het schietterrein begeven.

Tijdens het schieten wordt ervaren dat de wind, het niet meer gewend zijn aan de soort bomen veel invloed heeft op de prestaties van onze schutters. Dat blijkt ook dat er niet alleen schutters zijn die hem volschoten af moeten kampen maar ook degene die 1 misser gehad hebben. Tot deze schutters behoorde Peter van Aaken. Hij heeft zijn huid duur verkocht en hij wordt daarom beloond met een verdienstelijke 8ste prijs. Zeer leuk voor hem dat hij voor het eerst een schildje wint op een Kring Gildedag. Proficiat.

Hierna werd het tijd om na het vele zweten ons naar het feestje in de tent te vervoegen. Er waren al enkele broeders van ons die het feestje op gang gebracht hadden. In de feesttent enkele zangers met een goede DJ zorgde voor een enorme gezellig sfeer. Om 19.00 uur was er nog een korte bekendmaking van enkele prijzen. Zo ook de prijs voor de mooiste korps in de optocht en waar we vaak gehoopt/gedacht hebben hier als winnaar uit de bus te kunnen komen werd deze keer de werkelijkheid. Winnaar Optocht Kringgilden Groot, Gilde Sint Joris Middelbeers. Onze dank gaat uit naar alle gildebroeders voor de getoonde discipline en uitstraling. Je zult begrijpen dat het feestje uitbundiger werd en tot in de late uurtjes duurde.

Al met al een geslaagde gilde dag waar we met plezier en trots op kunnen terugkijken.

Foto
Foto3

1 gedachte over “Geslaagde gildedag in Wintelre!”

  1. Ben van den Berk

    Hij is verdiend, bedankt voor jullie bijdrage aan een voor ons onvergetelijke dag.

Reacties zijn gesloten.