Verschieting NBFS Moergestel

21 april 2024

Deze dag zijn we met 8 personen naar de verschieting van de NFBT geweest. Ditmaal georganiseerd door Gilde Sint Joris in Moergestel. Aangezien we in pak moesten aantreden en met name bij de jeugd hoopten in de prijzen te vallen zijn we hier een uur voor het sluiten van inschrijving naartoe gegaan. Onze aspirant leden Juup Vrijsen en Robin van Beers vergezellen Henk Swaanen, Jan Vrijsen, Peter van Aaken, Willem van der Vleuten, Pieter Huijbers en Hennie der Kinderen. Robin, Hennie, Willem en Pieter vormen het eerste viertal(korps) en Juup, Henk, Peter en Jan het 2de viertal. Deze dag zijn er 76 schutters die individueel en als viertal voor de prijzen strijden.

 

Individueel is er niemand die vol schiet maar Hennie en Pieter schieten het meest verdienstelijk met slechts 1 misser. Daarom mogen ze mee kampen bij de 14’ers waar Hennie als nummer 2 en Pieter als nummer 5 uit de bus komt. Bij de 13’ers mag Willem mee kampen en wordt 5de. Bij de 11’ers mag Henk mee kampen en komt hier als winnaar uit de bus.

Bij de viertallen heeft ons eerste viertal hetzelfde resultaat behaald dan Someren-Eind. Daarom moeten zij door middel van een kamp bepalen wie winnaar wordt bij het korps. Ze weten dat ze zeker in de prijzen vallen maar gaan voor het hoogst haalbare. Robin, Hennie, Willem en Pieter winnen de kamp en winnaar hierdoor de eerste prijs bij het Korps. Proficiat heren.

 

Bij de jeugd waren 5 schutters die deelgenomen hebben. Juup behaalt de derde Prijs en Robin van Beers die voor het eerst meegaat naar een wedstrijd komt als winnaar uit de bus. Omdat hij ook in het winnende viertal zat neemt hij 2 zilveren spelden mee naar huis. Een betere motivatie kun je natuurlijk niet hebben als startend schutter. Proficiat Robin en Juup met jullie behaalde prijs.