𝐙𝐢𝐥𝐯𝐞𝐫 𝐞𝐧 𝐠𝐞𝐳𝐞𝐥𝐥𝐢𝐠𝐡𝐞𝐢𝐝 𝐢𝐧 𝐒𝐚𝐦𝐛𝐞𝐞𝐤!

Gisteren zijn we als gilde op uitnodiging van het St. Anthonius Gilde uit Sambeek naar hun gildedag geweest.

Een mooie zonnige dag waar we ’s ochtends samen met onze gildebroerders uit Westelbeers met de bus naar Sambeek afreisden. Om 12:30 uur vertrok de optocht door Sambeek waar we over het Vrijthof en langs café de Gouden Leeuw liepen alwaar veel supporters ons een warm applaus gaven. We waren helaas met een klein clubje maar wel compleet in het uitdragen van ons gilde.

Op het gildeterrein aangekomen ervaarden we dat in iedere kring andere rituelen gehanteerd worden. Waar in onze kring een opmars met Standaardruiters, Hoofdlieden, Koningen, Keizers, Tamboers en Vendeliers plaatsvindt was het hier een opmars voor alle deelnemers en zo ook de afmars in de vorm van een slangenmars.

Hierna moesten onze schutters zich voorbereiden op hun schietwedstrijd. Met een tiental schutters hebben we 2 viertallen samengesteld. 1 voor het korps en 1 voor de overige viertallen. Met een eerste plaats voor ons korps en een eerste plaats voor het viertal mogen we ons gelukkig prijzen. Proficiat aan alle schutters. Bij het personeel was 1 schutter van Westelbeers (Harry vd Biggelaar) die alle 15 schoten raak had en zich als winnaar van het personeel mocht laten kronen. Wij hadden 3 personen (Henk Swaanen, Ad de Beer en Peter van Aaken) bij onze schutters die 14 rake schoten hadden en mee mochten dingen naar zilver voor de 2de en 3de plaats. Helaas lukte het hen niet om persoonlijk zilver binnen te slepen. Hierna konden we ons vervoegen in het feestgedruis in de tent.

Ondanks het kleine clubje mogen is het een zeer geslaagde gildedag geweest waar we als gilde ons visitekaartje afgegeven hebben met onze presentatie in de optocht, het schieten van onze schutters en een gezellig feestje in de tent waar onze Pieter overige gildes geleerd heeft wat vendelen in de tent is op het nummer Brabant van Guus Meeuwis.

Alle deelnemers dank voor jullie bijdrage